Musteri

Vi mustar dina äpplen!

Minsta mängd vi kan musta är 30 kg äpplen. Gå gärna ihop med vänner och grannar om du inte har den mängden själv. Ofta ger en blandning av olika äppelsorter en mer smakrik must. (En nästan fylld papperskasse innehåller ca. 10 kg äpplen)

Äpplena ska vara i bra skick, inga äpplen som har börjat mögla eller som har plockats i djurhagar. Små skador på äpplena gör ingenting. Det blir ca 50-65% must av den totala vikten äpplen. Det går inte att musta mjöliga eller övermogna äpplen.

Musten håller minst 1 år i oöppnad förpackning i rumstemperatur, öppnad förpackning förvaras i kylskåp och den håller då minst tre veckor.

För tidsbokning eller frågor mejla: info@kalbrotradgard.se

Kälbro Trädgård har beviljats företagsstöd

”Förädlingsstöd för ökad försäljning på lokal marknad”

Stödet kommer från Landsbygdsprogrammet 2014-2020 och finansieras delvis av pengar från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Syftet med investeringen är att utöka produktsortimentet och öka försäljningen på en lokal marknad och i egen gårdsbutik..


Målet med investeringen är att minska svinnet av de odlade äpplena och kunna sälja både klass 1-äpplen som de är, och klass 2- äpplen som äppelmust och torkad frukt. 

Investeringen består av inköp av maskiner och utrustning för mustning och torkning av frukt.

Projekttiden är från februari 2023 till april 2025.